Доброго дня! Мене звати ПЕТРО РАДЕЙ. Понад 15 років я займаюся написанням читабельних, грамотних і змістовних текстів, а також перекладами. Це моя робота, хобі та вектор розвитку.

Знання мов: англійська (C2), польська (C2), російська, українська. Освіта: Львівський національний університет ім. І.Франка. Факультет журналістики.

Маю багаторічний досвід у таких тематиках: фінанси, спорт, політика, наука, IT, фінтех, дизайн інтер’єру, маркетинг, криптовалюти, беттінг, гемблінг, трейдинг, будівництво, архітектура, нерухомість, торгівля, техніка, шоу-біз, одяг, взуття, освіта, культура, дизайн, медицина, туризм, дитячі товари, товари для дозвілля, подарунки, ювелірні вироби, авто, зоотовари, кіно та ін. Приклади власних текстів надаю під час особистого листування. Також моє портфоліо можна переглянути за цим лінком.

Тож, якщо Вам потрібен копірайтинг, рерайтинг, переклад чи редагування пишіть у Telegram або на email.

Hi! I am a skilled and experienced copywriter; my goal is to create readable, interesting, meaningful, literate and creative texts. I work efficiently, responsibly and adhere to deadlines.

Ефективний алгоритм написання новин



Як писати новини? Чи існує простий і зрозумілий алгоритм, який полегшить копірайтеру структурування й оформлення тексту? Звісно ж, існує, і не один. Водночас такий алгоритм не може бути універсальним, оскільки є різні типи новинних матеріалів, які вимагають різної подачі інформації.


Що можна зробити, аби читання новини було якомога комфортнішим і цікавішим для відвідувача сайту?

Матеріал варто писати в беземоційному і лаконічному стилі. Автор не повинен нав'язувати власну думку. Потрібно старатися не виходити за рамки інфостилю і зберігати простоту викладу інформації.

Йдеться про короткі речення, чітко сформульовані думки, послідовний, логічний і зрозумілий текст. Якомога менше води, ще менше – канцеляризмів і шаблонних фраз, заборонені – відступи від теми.

Разом з тим, дуже важливе значення має вміння автора підібрати влучний, інтригуючий заголовок та створити інформативний лід, який міститиме основну думку новини.

Безпосередньо сама новина – це деталізована інформація, подана, зазвичай, у кількох абзацах. Часто додатково подаються довідкові або менш важливі дані, якщо вони вагомо доповнюють і насичують публікацію.

Копірайтер спроможний значно оживити свій матеріал, якщо помістить туди тематичний коментар одного з героїв новини. Публікація стане більш достовірною і привабливою для читача.